Databricks lanceert zijn eerste vertical-specifieke data lakehouse

TechCrunch - 13 januari, 2022

Nu cloudinfrastructuurprojecten steeds complexer worden, is er een trend in de sector om voorverpakte oplossingen voor specifieke verticals te lanceren. Vandaag voegt het goed gefinancierde data-analysebedrijf Databricks zich in de strijd met zijn eerste verticale specifieke oplossing: Lakehouse voor de detailhandel.

De belofte is hier om een volledig geïntegreerd platform aan te bieden dat retailers kan helpen om waarde te halen uit de enorme hoeveelheden gegevens die ze genereren, hetzij via traditionele analyses of door gebruik te maken van Databricks' AI-tools.

"Dit is een belangrijke mijlpaal op onze reis om organisaties te helpen in real-time te werken, nauwkeurigere analyses te leveren en al hun klanten te benutten. gegevens om waardevolle inzichten bloot te leggen," zegt Databricks CEO en mede-oprichter Ali Ghodsi. "Lakehouse voor Retail zal het mogelijk maken gegevens-gestuurde samenwerking en uitwisseling tussen bedrijven en partners in de detailhandel."

Enkele van de early adopters van het platform zijn onder meer Walgreens, Columbia en H&M Group. Deze gebruikers krijgen toegang tot het volledige Databricks-platform, maar ook - en dat is het belangrijkste - een reeks Lakehouse for Retail Solution Accelerators, die wat Databricks noemt een "blauwdruk van gegevens analytics en machine learning use cases en best practices" die nieuwe gebruikers idealiter maanden ontwikkeltijd kunnen besparen. Het gaat onder meer om templates voor real-time streaming data ingestion, vraagvoorspelling, aanbevelingsengines en tools voor het meten van customer lifetime value. Opmerkelijk is dat Databricks eerder soortgelijke blauwdrukken aanbood, maar dat klanten deze zelf moesten samenstellen in plaats van dat Databricks ze aanbood als onderdeel van een geïntegreerde oplossing.

"Met honderden miljoenen recepten verwerkt door Walgreens elk jaar, DatabricksLakehouse voor Retail stelt ons in staat om dit alles te verenigen gegevens en deze op één plek op te slaan voor een volledig scala aan analytics en ML workloads", aldus Luigi Guadagno, Vice President, Pharmacy and HealthCare Platform Technology bij Walgreens. "Door het elimineren van complexe en kostbare legacy gegevens silo's, hebben we domeinoverstijgende samenwerking mogelijk gemaakt met een intelligent, verenigd gegevens platform dat ons de flexibiliteit geeft om ons aan te passen, te schalen en onze klanten en patiënten beter te dienen."

In de loop van de laatste jaren heeft Databricks geprobeerd het concept van het 'lakehouse' te populariseren. Dit combineert het beste van data warehouses voor analyses en data lakes voor de opslag van enorme hoeveelheden ruwe gegevens die nog moeten worden geoperationaliseerd.

Meer over data lakehousing

Nog een interessante lezing over CDP's en de verschillende versies, waaronder Data lakehouses zoals Databricks:

"Best practices voor CDP-ontwerp en -implementatie met behulp van AWS en Databricks" - Adam Sutherland,

Adapt Clear Value team
Terug naar het overzicht

Contacteer ons vandaag

Bel, mail of bericht ons voor meer informatie.

Neem contact op met